Werken met het Building Information Model (BIM)

Het is voor het slagen van bouwprojecten belangrijk dat er technische tekeningen en berekeningen worden gemaakt. Het is echter net zo belangrijk dat onze klanten begrijpen wat die tekeningen betekenen.

Wij werken met een bouwkundig tekenprogramma volgens het Building Information Model (BIM) dat niet alleen goede tekeningen produceert maar ook perspectieven en 3D modellen maakt. Die modellen zijn zowel fysiek als maquette als virtueel op de computer te bekijken. De mogelijkheden hiermee zijn eindeloos.  


De tekeningen

U krijgt van ons tekeningen, perspectieven en gevelaanzichten. De tekeningen zijn altijd in onze offerte inbegrepen. Een voorbeeld hiervan kun u hier downloaden: 

 


De maquette

De maquette wordt tegenwoordig met een 3D printer gemaakt. Het computermodel wordt direct naar een 3D printingbedrijf gestuurd. Binnen enkele dagen hebben wij dan een maquette in huis. Een foto van een dergelijk model ziet u hier:

 Maquette 1:500

Maquette 1:500


Het 3D model

Dit model laat zich het beste omschrijven als een videospel. Als u bij ons op het bureau langs komt, lopen wij met u door uw woning en kunnen wij op die manier samen bepalen of alles naar uw wens is. Het 3D model heeft als groot voordeel dat u alle hoeken en ruimtes kunt bekijken. Het 3D model is altijd in onze offerte inbegrepen. U ontvangt het op USB stick of per e-mail zodat u ook thuis vanaf u computer nogmaals in alle rust door het ontwerp kunt lopen.

Een voorbeeld van een 3D model kunt u hier downloaden:  

 Voorbeeldbestand voor Windows

Voorbeeldbestand voor Windows

 Voorbeeldbestand voor Mac

Voorbeeldbestand voor Mac


BIM

Doordat wij volgens de standaarden van het BIM werken, kunnen aannemers direct heel veel informatie uit onze modellen halen. Dit geeft een voordeel bij een aanbesteding en voorkomt dat zaken over het hoofd worden gezien. Uiteraard hangt het van de aannemer af of deze hierop al is voorbereid. 

“Doordat Christof en Ivo ons op de computer door ons nieuwe huis leidden, wisten we veel beter hoe het huis in het echt zal zijn. Het hielp ons goed bij het aanscherpen van onze wensen en het maken van keuzes. Onlangs lieten zij ons per computer door het definitieve ontwerp ‘wandelen’ . Dat was echt heel bijzonder. Het gaf het gevoel alsof we al echt thuiskwamen!”
— Cora Aarssen, particulier opdrachtgever, Den Haag.