Herbestemming werkplaats tot kantoor WAM

IMG_3435.JPG

Situatie

In januari 2009 is Wilfried van Winden het nieuwe architectenbureau WAM architecten begonnen.  Wij hebben Wilfried hierin ondersteund in ontwerp en uitvoering. Het bureau is gevestigd in een voormalige garage van 450 m2 vlak bij het station van Delft.

Uitwerking

De ruimte heeft een transformatie ondergaan om hem beter als architectuurstudio te te laten functioneren.

IMG_3505.JPG

Opvallend is de mastabavormige toegangspoort: die volledig is bekleed met schaapswollen stroken en in een nieuwe, grote glazen pui is geplaatst. De oorspronkelijke overheaddeuren zijn gehandhaafd zodat een openbare overgangsruimte ontstaat. Het atelier krijgt hiermee een bijzonder open karakter. Aan weerszijde van de entree zijn verzinkt stalen kasten ontworpen waar utilitaire zaken zijn opgenomen. Tevens bieden deze kasten een etalage aan de bezoeker en passant.

Achter in de studio is eveneens een met wol beklede mastaba geplaatst, waarin verschillende bureau-ondersteunde functies zijn ondergebracht.
 
© fotografie: Max van Dongen

opdrachtgever:

WAM architecten

locatie:

Delft

ontwerp:

2009

oplevering:

2009

hoofdaannemer:

Aannemersbedrijf de Bloois, Delft

IMG_3497.JPG