Nieuwbouw appartementen Nootdorp

Situatie

Nabij het oude dorpscentrum van Nootdorp zijn in opdracht van Ceres projecten uit Den Haag twee appartementenblokken ontworpen. 

Aan één zijde liggen de blokken aan het water. Aan de andere zijde bevinden zich een scholengemeenschap en een verzorgingshuis. 

Uitwerking

De volumes bestaan uit twee achthoekige blokken en worden gekenmerkt door een horizontale verdeling in het metselwerk en in de aluminium belijning van de balkons. De belijning wordt doorgezet in de materialisatie van de entreepartij. Deze is geheel open maar wordt visueel afgesloten door een lamellenhekwerk over drie verdiepingen. Er zijn kozijnen met varierende verdeling en breedte in een onregelmatig patroon in de gevel geplaatst. Daarnaast zijn drie soorten metselwerk toegepast. De wisseling tussen de zwarte traditionele steen en de geëngobeerde steen voegen nuanceverschillen aan de gevelvlakken toe. 

De blokken zijn vrij geplaatst in de ruimte en richten zich, onder andere door de veelhoekige volumes, niet specifiek tot stedenbouwkundige belijningen.

Het architectonisch ontwerp is in samenwerking met Molenaar & Van Winden architecten tot stand gekomen.  CHNL architecten heeft het project van voorlopig ontwerp tot aan de uitvoering begeleid.

Fotografie:

© Bart Maat 2009

opdrachtgever
Ceres Projecten

locatie
Nootdorp

ontwerp
2005

oplevering
2008

hoofdaannemer
Van Wijnen Stolwijk BV