Voortgang lopende en nieuwe projecten

Gevelontwerp en renovatie woonblok Rotterdam
Woningcorporatie Woonbron heeft CHNL architecten opdracht gegeven voor het schetsontwerp voor de renovatie van een Rotterdams woonblok. Dit woonblok bestaande uit 93 voormalige 19e-eeuwse kapwoningen is in de jaren 80 grondig gerenoveerd. Met deze renovatie is de voormalige kleinschaligheid van de voor deze buurt kenmerkende woningen verloren gegaan. Het nieuwe gevelontwerp van CHNL architecten reageert hier op door de afzonderlijke blokken weer herkenbaar te maken in het gevelbeeld. Nieuwe kozijnen met een oorspronkelijke verdeling zorgt voor meer diepte in de gevel en rust in het beeld. Naast de gevelrenovatie is er gekeken naar de mogelijkheid tot vernieuwen van de portieken en bergingen. Door nieuwe puien te introduceren en deze te omkaderen met betonnen elementen worden de entrees helder leesbaar in het straatbeeld. Het interieur van de entrees krijgt een verfijnde uitstraling door gebruik van hout en tegels met warme kleuren. De duurzaamheidsambitie wordt momenteel verder uitgewerkt waarbij minimaal energielabel A als doelstelling geldt. Bekijk het project hier.

 Handschetsen in de ontwerpfase voor de nieuwe gevel 

Handschetsen in de ontwerpfase voor de nieuwe gevel 

Woning spoorzone
Het Voorlopig Ontwerp voor de splitlevel-woning aan het Nieuwe Van Leeuwenhoek Park (Spoorzone Delft) is afgerond. Inmiddels is CHNL architecten bezig met het Definitieve Ontwerp. Dit moderne herenhuis, waar de trap als speels element de spil van het huis fungeert, is van alle gemakken voorzien. De woning bevat onder andere een grote woonkamer en eetkeuken, meerdere slaapkamers en badkamers, een studio, atelier, en terrassen op twee levels. Hiernaast wordt er ruimte gemaakt om te parkeren op eigen terrein. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol dus alle mogelijke voorzieningen worden al vroeg in het ontwerp meegenomen. Lees en zie meer over dit project op de projectpagina

 Doorsnedes van het voorlopige ontwerp 

Doorsnedes van het voorlopige ontwerp 

Finnenburg fase 2 bijna afgerond
In Den Haag wordt de laatste hand gelegd aan fase 2 van de Finnenburg. Dit cluster van 250 appartementen was de laatste jaren onderhevig aan verval en toenemende sociale onveiligheid. Conform fase 1 zijn de gebouwen gerenoveerd waarbij een sprong van energielabel G naar A is bereikt en wordt de verschijningsvorm van de blokken als geheel aangepakt.

 Oude en nieuwe situatie naast elkaar

Oude en nieuwe situatie naast elkaar

53 woningen te Naaldwijk bijna opgeleverd
De renovatie van 53 grondgebonden woningen in Naaldwijk is bijna voltooid. Voor dit charmante wijkje werd een identieke benadering gehanteerd als bij de verbouwing van de woningen aan de Finnenburg in Den Haag. Er zijn uiteindelijk 27 vrije sector huurwoningen, 15 kluswoningen en 7 sociale huurwoningen gerealiseerd. De twee-laags woningen met een woonoppervlakte van 60 - 70m2 beschikken over 2 of 3 slaapkamers en een vliering. Alle woningen beschikken over een tuin met een schuur. De doelstelling om de woningen van energielabel G naar A/B te verhogen alsmede het verbeteren van het woon- en gebruikscomfort is gehaald. De verwachte oplevering is begin juli. Meer weten over dit project? Bekijk de projectpagina!

Vrijstaande villa in Rotterdam
De omgevingsvergunning voor de moderne vrijstaande villa aan de Ringvaartweg in Rotterdam is verleend. De eerste beelden en een impressie van de woning kunt u binnenkort op de projectpagina bekijken. Volgens planning zal start bouw na de bouwvak plaatsvinden.

Eerste pop-up woning in Nederland een feit! 
Begin mei werd de eerste paal geslagen voor de allereerste Pop-Up woning in Nederland. Het Pop-Up systeem komt oorspronkelijk uit Frankrijk, waar al veel wordt gebouwd met dit systeem. Zeer hoge isolatiewaarden kunnen met dit systeem behaald worden, wat het een interessant en bijzonder bouwconcept maakt. Door de productiewijze worden de kosten voor het casco ook nog eens een flink gereduceerd. Het ontwerp is tot stand gekomen door een samenwerking tussenCHNL architecten & adviseurs en Studio D11. Het interieurontwerp komt van Paula Goulmy Interieurvormgeving. Aannemersbedrijf AGJC van Breda realiseert de woning. Het proces wordt begeleid door Inovahuis.nl, het bedrijf dat het concept naar Nederland haalde. Slechts enkele weken na de eerste paal is het hoogste punt al bereikt! 

 Hoogste punt bereikt!

Hoogste punt bereikt!

 

Lopende projecten

CHNL heeft de afgelopen periode veel nieuwe opdrachten binnengekregen. Zo zijn we bezig met een massastudie voor 60 appartementen in Berkel en Rodenrijs, het ontwerp voor een vrijstaande woning in Pijnacker en in Rotterdam, het ontwerp voor een verbouwing van een woning tot studio's en atelierruimte in Delft en een ontwerp studie voor de spoorzone in Delft. Hieronder is een selectie van de lopende projecten te zien.

CHNL ontwerpt een moderne vrijstaande villa in Rotterdam. Een prachtig locatie met uitzicht over water in de buurt van Kralingse Bos en loop afstand van een metro station. Hier is een eerste gevelimpressie.

3D BEELD -1.jpg

Dit is een ontwerp voorstel voor een woning in Delft. Het betreft een verbouwing tot woonstudio's met een atelierruimte op de begane grond.

CHNL heeft een ontwerp studie gedaan voor het Van Leeuwenhoek kwartier in Delft. Het maakt deel uit van de ontwikkeling van de spoorzone.

Restauratieprijs voor woning Bergen!

Op 2 september is de SBBB-prijs (Stichting Behoud Bouwkunst Bergen) uitgereikt aan de bewoners van villa de Beukenhorst. Het project viel in de prijzen vanwege de zorgvuldige renovatie en is volgens de SBBB "een uitmuntend voorbeeld van hergebruik voor moderne bewoning en daardoor exemplarisch voor iedereen die betrokken wordt bij de keus vervangen of nieuwbouw op een bestaande locatie". Burgemeester Hetty Hafkamp onthulde tijdens de uitreiking de naam van het huis.

Voor meer informatie over het ontwerp click hier.

Bericht van SBBB: http://www.sbbb-nh.nl/activiteiten/de-sbbb-prijs-2016/

IMG_0513.JPG
P1060152.JPG

Pitch gebouwtransformatie op de PROVADA

Wij staan dit jaar op het Transformatieplein op de PROVADA in de RAI.

Op dinsdag 7 juni zullen wij de transformatie van een jong kantoorgebouw in Amsterdam Nieuw West pitchen. Het gebouw is momenteel in zijn geheel in gebruik door een grote dienstverlener in computertechnologie maar zal binnen enkele jaren haar functie verliezen. Op voordracht van de gemeente Amsterdam en de eigenaar hebben wij een studie naar het hergebruik van het gebouw en haar omgeving uitgevoerd.

U bent van harte uitgenodigd om de pitch bij te wonen op 7 juni om 13:40 uur in hal 9, stand 11

Gratis bouwgids!

CHNL biedt vanaf heden de gratis bouwgids aan! Het is ons in de afgelopen jaren opgevallen dat onze klanten vaak met vragen zitten waarvan de antwoorden niet direct online te vinden zijn. Wat kost de verbouwing of renovatie van mijn huis? Wat kost een uitbouw of bouwaanvraag? Hoe werkt het bouwproces? 

Wij streven naar transparantie in de bouw en geven daarom zoveel mogelijk informatie. Deze informatie hebben wij vanaf heden handig voor u samengevat. Download de gids hier

Opdracht herbestemming kantoor tot huisvesting verblijfsvergunninghouders

CHNL architecten & adviseurs heeft opdracht gekregen om een middelgroot kantoorgebouw te transformeren tot woningen voor statushouders.

Op deze manier wordt, zonder dat de bestaande huurwoningmarkt verder onder druk komt te staan, invulling gegeven aan de huisvestingbehoefte van individuen en gezinnen na het verblijf in een asielzoekerscentrum.

Om aan de verschillende leefvormen (individueel/echtpaar/gezin) plaats te bieden en toch tot een gestandaardiseerde oplossing te komen ontwerpen we een aantal specifieke woningtypes met aanvullende faciliteiten.

In het uitgewerkte woningtype worden per drie tot zes individuele statushouders gemeenschappelijke faciliteiten gedeeld of kan één gezin worden ondergebracht. Door deze opzet zijn de woningen op langere termijn zonder bijzondere maatregelen op te nemen in de reguliere woningverhuur. In totaal gaat het om ca. 65 eenheden.

Tevens zullen enkele gemeenschappelijke ruimtes worden ingericht. Hierbij gaat specifieke aandacht uit naar de bijzondere achtergrond van de bewoners en wat dit betekent voor de mogelijkheid om samen een woongemeenschap te delen.

Renovatie vooroologse wijk in Naaldwijk

CHNL heeft opdracht gekregen voor de renovatie van 54 grondgebonden woningen in Naaldwijk. Voor dit charmante wijkje wordt een identieke benadering gehanteerd als bij de verbouwing van de woningen aan de Finnenburg in Den Haag. Door middel van twee proefwoningen worden de verschillende renovatiemogelijkheden bestudeerd. Doelstelling is om de woningen van energielabel G naar A/B te verbeteren alsmede het verbeteren van het woon- en gebruikscomfort.

210 woningen opgeleverd!

Het was een drukke zomer. Maar liefst 210 woningen werden vanwege de veranderde BTW-regeling per 30 juni opgeleverd. 

Met de oplevering van de renovatie van 204 portiekwoningen (energielabel A/B) aan de Finnenburg in Den Haag werd de eerste fase van dit project opgeleverd. Momenteel is de tweede fase van nog eens 246 woningen in voorbereiding.

Naast dit project is ook de verbouwing van de 3 woningen aan de Nieuwmarkt in Amsterdam afgerond. CHNL heeft de verbouwing van deze drie appartementen van dit rijksmonument begeleid. Ook het project aan de Keizersgracht is opgeleverd. Deze woning, in het voormalig archief van een verzekeringskantoor, is geheel opnieuw ingedeeld. Twee woonlagen zijn door middel van glazen vloeren, vides en een nieuwe ontsluiting met elkaar verbonden. 

Verder is de verbouwing van de vrijstaande woning in Bergen afgerond. De woning is door de gedane ingrepen een stuk lichter en ruimer geworden. Door de na-isolatie is de woning tevens een stuk duurzamer dan voorheen (energielabel A/B). Een nieuwe pui aan de achterzijde van de woning zorgt voor een goede verbinding met de tuin. 

Tevens is de voormalige Westlandse tuinderswoning uit 1920 aan de Lookwatering in Delft opgeleverd. De interne verbouwing en het toevoegen van een groot bouwvolume zorgen ervoor dat de woning geschikt is geworden voor het wonen met een groot gezin. Door een warmtepomp in combinatie met een zonneboiler plus PV panelen en de na-isolatie is de woning tevens zeer duurzaam. 

Studie renovatie woonzorgcomplex Abtswoude

Abtswoude is een van de woonzorgcentra van Pieter van Foreest in Delft waar CHNL een renovatie onderzoek voor uitvoert. Het gebouw is te sterk verouderd om in de toekomst nog kwalitatieve verpleeghuiszorg te kunnen huisvesten. Om die reden zal het tehuis aan de Aart van der Leeuwlaan binnen enkele jaren haar deuren sluiten. De studie voor renovatie moet uitsluitsel geven over de levensloop bestendigheid van het gebouw. Er wordt rekening gehouden met twee scenario's voor verlenging van de levensduur, respectievelijk 5 en 30 jaar.

Transformatie Woonzorgscentrum Stefanna

Het voormalig woonzorgcentrum Stefanna (21.095 m2) is één van de Delftse verzorgingstehuizen dat haar deuren zal sluiten in 2017. Dit alles conform het AWBZ-beleid van de regering en de bezuinigingsplannen van de gemeente Delft en stichting Pieter van Foreest. CHNL inventariseert de transformatiemogelijkheden voor het tehuis Stefanna om tot een herbestemming van het bestaande gebouw te komen.