Woningrenovatie Rotterdam

Situatie

 Deze in 1903 gebouwde, dubbele bovenwoning is in 2007 in verregaande staat van verval aangekocht. Nagenoeg alle kozijnen, de volledige binnenafwerking inclusief plafonds en vergane delen van de bouwconstructie zijn vervangen. Alleen de plafonds in de woonkamer zijn gerestaureerd.

Uitwerking

Middels studie van de oorspronkelijke bouwtekeningen is het mogelijk geweest om de kozijnen in hun oorspronkelijke staat terug te brengen en zijn niet oorspronkelijke kozijnen volgens de originele profilering opgebouwd.

Gedurende de verbouwing is het gehele pand voorzien van hoogwaardige isolatie, HR++ glasisolatie en een HR CV installatie. Tevens is het huis voorzien van mechanische ventilatie volgens bouwbesluitnormen. Veel aandacht is besteed aan het wegwerken van de installatie zodat de ruimtes hun oorspronkelijke voorkomen hebben behouden.

De oorspronkelijke woningstructuur is gehandhaafd. Alleen ter plaatse van de badkamer is een groot dakraam geplaatst om een ruime hoeveelheid licht binnen te krijgen.

Een moderne keuken en een hoogwaardige badkamer met vloerverwarming geven de woning hedendaags comfort.

Het resultaat van deze inspanning is een woning welke qua karakter alle oorspronkelijke kwaliteit heeft teruggekregen. Hier bovenop is het een volledig geïsoleerde (energielabel B) woning geworden het comfort en afwerkingsniveau van een nieuwbouwwoning.

foto's: 1,3-5 CHNL architecten

foto 2 (badkamer) ©Katja Effting
www.katjaeffting.nl

Opdrachtgever: Eigen

Locatie: Rotterdam

Ontwerp: 2007 i.s.m. ir. C.J.E. Pollemans

Oplevering: 2009

Hoofdaannemer:

Den Hoed aannemers, Bergambacht (gevels)
Rotterdam parket, Rotterdam (vloerafwerking)
Vonk dakdekkers, Reeuwijk (zinkwerk en daken)