Citadel Houten

16377 CH overzicht boven.jpg
16377 CH overzicht midden voor.jpg

Situatie

De Citadel in Houten is een omvangrijk gebouw bestaande uit vijf kantoorblokken, verbonden door een glooiende cresent waarin de ontsluitingen en trappenhuizen zijn georganiseerd. Het gebouw is begin jaren negentig ontworpen door Ben Wellerdieck van De Waal en Wellerdieck architecten.

Uitgangspunten

Het gebouw staat na twintig jaar gebruik leeg en vanwege de toenemende vraag naar woonruimte heeft de eigenaar besloten om het gebouw te transformeren tot 124 appartementen.

Uitwerking

Vanwege de diepte van de kantoorblokken worden de nieuwe appartementen ontsloten middels een corridor. In het glooiende dak worden een aantal appartementen met terrassen gesitueerd. De overige appartementen krijgen een aan de vloeren opgehangen balkons. De entrees krijgen elk een individuele identiteit om de oriëntatie te verbeteren. Een aantal woningen krijgt een levensloop bestendige plattegrond.

Visualisaties: CHNL architecten

16377 CH overzicht rechts voor.jpg

opdrachtgever:

De Waal beheer B.V. Utrecht 

locatie:

Houten

ontwerp:

2018

uitvoering:

2019 in uitvoering)

hoofdaannemer:

Bouwbedrijf de Waal Utrecht BV.

IMG_1990.jpg
IMG_1993.jpg
IMG_1992.jpg
AB interieur vloer.jpg
BC interieur 2.jpg