Modern herenhuis Delft

Situatie

Door het ondergronds aanleggen van het spoor in Delft is er ruimte gekomen voor een nieuwe stadswijk van 20 hectare. In een van de nieuwe deelwijken, het Leeuwenhoekkwartier, ontwerpt CHNL architecten een moderne stadsvilla. De wijk ligt direct naast het historische centrum en zal een mix worden van wonen, werken en recreatie. Het kavel van de woning is gelegen aan het van Leeuwenhoekpark. Dit park wordt aangelegd bovenop de nieuwe spoortunnel en zal zich uitstrekken over de gehele stadswijk. Deze uitgangspunten maken het tot een prachtige locatie voor dit moderne herenhuis. Het Voorlopig Ontwerp is afgerond, momenteel werkt CHNL architecten aan het Definitieve Ontwerp. 

UItgangspunten

Er wordt vanuit de opdrachtgever gevraagd om een 'modern herenhuis' wat wordt opgevat als een ruime stadsvilla bestaande uit meerdere lagen. Naast een ruime eetkeuken en woonkamer bestaat het programma van eisen uit een studio/atelier, meerdere slaapkamers en badkamers en terrassen op twee verdiepingen. Hiernaast wordt er ruimte gemaakt om te parkeren op eigen terrein. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol dus alle mogelijke voorzieningen worden al vroeg in het ontwerp meegenomen. 

Uitwerking

Splitlevels zorgen voor connecties tussen de verdiepingen, waarbij de trap als speels element de lagen met elkaar verbindt. Het hart van de woning bestaat uit de woonlaag, bestaande uit de ruime eetkeuken en woonruimte. De keuken wordt verbonden met een terras aan de achterzijde van de woning, terwijl de intiemere woonkamer juist is gesitueerd aan de voorzijde met uitzicht op het park. De bakstenen gevel refereert aan een oud pakhuis. Door te spelen met verschillende dieptes in de negges, omkaderingen en open/gesloten ontstaat een moderne variant. 

Visualisaties: CHNL architecten

opdrachtgever:

Particulier 

locatie:

Delft

ontwerp:

2017

hoofdaannemer:

-