Entrees Kralingseplaslaan Rotterdam

KPR IMG_9885.jpg

Situatie

Aan de Kralingseplaslaan in Rotterdam is een markant woongebouw met circa zestig appartementen gelegen. Het begin jaren tachtig gebouwde gebouw bevindt zich nog vrijwel geheel in oorspronkelijke staat. De vijf entrees van een waren echter verouderd. De bestaande tegelvloer was versleten en de verlichting bleek onvoldoende. Om de entrees te updaten wordt onder andere de vloer vervangen, de verlichting aangepast en krijgen de nieuwe brievenbussen een moderne ombouw. Tevens wordt het kleurenschema aangepast.

Uitgangspunten

Na verschillende benaderingswijzen te hebben voorgesteld, is gekozen om de bestaande plafonds en tegelwanden te behouden. De vloer was in een dergelijke slechte staat dat deze vervangen moest worden. Vanwege en gewijzigd gebruik was een doorgang tussen entree en bergingen niet meer in gebruik.

Uitwerking

Het plafond is in een lichte kleur geschilderd om meer licht te weerkaatsen. De vloer is vervangen door grote grijsbruine tegels die een luxe uitstraling geven. De bestaande brievenbus is gecoat en is voorzien van een ombouw met ingebouwde verlichting. Ditzelfde materiaal is ook gebruikt voor het bekleden van een deur en voor een zitje in de hal. De doorgang tussen de bergingen en entree is dichtgezet en voorzien van een spiegel waar achter deze deur geheel verdwijnt

Opdrachtgever:

VvE Kralingsplaslaan

Locatie:

Rotterdam

Ontwerp:

2017

Uitvoering:

2018

Hoofdaannemer:

Van der Ende, Bergambacht

oude entree

oude entree

nieuwe entree

nieuwe entree

ptg.jpg
KPR IMG_9883.jpg
KPR IMG_9881.jpg
KPR IMG_9879.jpg