Binnenzwembad en wellness

IMG_9388 bewerkt.jpg
IMG_9391 bewerkt.jpg

Situatie

Onze opdrachtgeefster droomde al langere tijd van een eigen sport en ontspanningsruimte in de kelder van haar woning. De woning zelf bestaat uit een modern vormgegeven atelier met woonvertrekken, vrij gesitueerd in de polder van Midden Delfland.

Uitgangspunten

De kelder was in gebruik als opslagruimte en via een trap ontsloten naar de bovenverdieping. Vanwege de beperkte hoogte, de aangrenzende trap naar de woning en de aanwezige installaties is een compositie van verschillende niveau’s en traptreden ontstaan.

Uitwerking

Het was een behoorlijke opgave om in dit souterrain een zogeheten tegenstroomzwembad te realiseren. Uiteindelijk is er voor gekozen om het zwembad en alle bijbehorende elementen als één betonnen element uit te voeren. Hier is vakwerk verricht door een bekisting te vervaardigen waarmee het zwembad met installaties en alle traptreden in één keer monoliet gestort konden worden. De ruimte is verder ingedeeld als ontspanningsruimte en een ruimte met sauna, douche en infraroodkamer. De afwerking van de vloer, wanden en plafond bestaat uit gestoomd beuken latten.

IMG_9390 bewerkt.jpg

Foto’s: ©CHNL architecten & adviseurs

opdrachtgever:

Particulier 

locatie:

Delft

ontwerp:

2017

hoofdaannemer:

Particulier