Twee vrijstaande villa’s, Delft

17413 RWD - Render 1 bewerkt.jpg

Situatie

De Rotterdamseweg loopt langs de Schie van Delft naar Rotterdam. Het smalle kavel ligt tussen deze weg en het water. Momenteel staat hier nog een vrijstaande woning. De woning zal worden vervangen voor twee nieuwe woningen die zich voegen naar de vorm van het kavel. Het ontwerp voor de villa’s is inmiddels afgerond en momenteel wordt er gewerkt aan de voorbereiding van de bouw.

Uitgangspunten

Het langgerekte kavel en de ligging op het dijklichaam zijn bepalend voor de vorm van de woningen. Doordat de villa’s vrijwel direct aan de weg gelegen zijn, hebben wij gekozen voor een zeer gesloten gevel aan de geluidbelaste oostzijde en een juist zeer open gevel aan de westelijk gelegen Schie. Dit biedt vanzelfsprekend de kwaliteit van het water waar binnenvaartschepen en recreatievaart regelmatig het decor bepalen. Over het water heeft men zicht op de schilderachtige polder van Midden Delfland.

Uitwerking

De twee villa’s zijn gespiegeld op enige afstand van elkaar geplaatst. De langgerekte plattegronden bieden op de begane gronde ruime, lichte woonkamers met open keukens en hebben een sterke verbinding met het water. Op de verdiepingen zijn slaap- en werkvertrekken gelegen. De structuur van de woningen is opgetrokken uit een houtskeletbouw/TEK systeem. Voor de gevelbekleding is gekozen voor een houten gevelbekleding in combinatie met stucwerk. Deze afwerkingen verwijzen enerzijds naar de houten gebouwen in de omgeving en de wit gestuukte gevels van de verderop gelegen Zweth.

Volgens de huidige planning zal start bouw na de bouwvak 2019 plaats vinden.

Visualisaties: ©CHNL architecten & adviseurs

opdrachtgever:

Particulier 

locatie:

Delft

ontwerp:

2018

hoofdaannemer:

17413 RWD - Render 2 bewerkt.jpg
17413 RWD - Render 3 v2.1.png