Werken met het Building Information Model (BIM)

Binnen het bureau werken wij met Graphisoft ArchiCAD volgens het Building Information Model (BIM) waarbij verregaande samenwerkingsmogelijkheden met aannemers, installateurs, constructeur en overige partijen mogelijk zijn. Het bouwkundig tekenprogramma produceert niet alleen goede tekeningen produceert maar ook perspectieven en 3D modellen. Voor opdrachtgevers biedt dit de kans om al in een vroeg stadium een goede indicatie van kosten, energieprestatie en ruimtelijke kwaliteit (visualisaties) te beschikken. Het programma is volledig IFC compatible voor uitwisseling met andere BIM applicaties zoals bijvoorbeeld Autodesk Revit. 

Naast deze procesmatige voordelen biedt het de mogelijkheid om op elk moment van het ontwerp een 3D model te tonen. Dan hebben we het niet over enkele perspectieven maar een volledig gematerialiseerd virtueel model. Het laat zich nog het beste omschrijven als een videospel. Hierdoor krijgt u als opdrachtgever een goed overzicht van uw project en kunt u op tijd bijsturen. 

De maquette

Tevens biedt het de mogelijkheid om binnen korte tijd gedetailleerde maquettes te vervaardigen door middel van 3D printing technieken. Dit scheelt niet alleen tijd maar ook kosten. Een voorbeeld van een dergelijk model ziet u hiernaast (schaal 1:500).

Maquette Heiden.jpg
Building Information Model (BIM)

Building Information Model (BIM)