Bureau

CHNL architecten is een architectenbureau met ruim 14 jaar ervaring, opgericht door de Zwitser (CH) Christof Fankhauser en de Nederlander (NL) Ivo Verboon.  

Wij onderscheiden ons niet met herkenbare architectuur maar met ruimtelijke kwaliteit en zorgvuldige detaillering. Wij hebben een opleiding in moderne architectuur en werkervaring in klassiekere woningbouw. Hierdoor hebben we een grote keuzevrijheid in onze oplossingen. In alle gevallen zullen de wensen van de klant centraal staan. 

CHNL heeft zich ontwikkeld in drie projectbranches: Particulier, Professioneel en Advies. De particuliere opdrachten omvatten kleine interventies tot volledige nieuwbouw. Voor professionele opdrachten begeleidt CHNL meerdere renovatie-, restauratie- en transformatieprojecten. Ook voor bouwadvies op maat staan de medewerkers van CHNL voor u klaar.

Christof Fankhauser en Ivo Verboon.jpg

Partners

Christof Fankhauser Arch. HTL.

 

architect, partner

Voorafgaand aan mijn studie aan de Fachhochschule in Burgdorf, Zwitserland, volgde ik een opleiding als bouwkundige tekenaar. Als leerling bij het architectenbureau van Thomas Ledermann, Langenthal, kwam ik al vroeg in contact met de Zwitserse architectuur. Na mijn militaire dienst en het eindexamen aan de technische School in Bern sloot ik mijn studie af aan de Fachhochschule in Burgdorf.

Mijn eerste projecten realiseerde ik in dienst van het architectenbureau van Franziska Jud, W.Jud AG, Pfaffnau en bij Bernhard Bieri in Langenthal. In het voorjaar 2000 verhuisde ik van Zwitserland naar Nederland. Hier begon ik als stagiaire bij Molenaar & Van Winden architecten. Later bekleedde ik de functies van junior projectleider en projectleider. In deze periode werkte ik ook regelmatig met Ivo samen.

Zelfstandig gerealiseerde projecten van mij zijn onder meer de renovatie van een Boerderij in Zwitserland en een vrijstaand huis voor de familie Tuink & Van Avezaath te Kampen.

Sinds 2005 ben ik mede-eigenaar van CHNL architecten. 

ir. Ivo L. Verboon

 

architect, partner

Tijdens mijn studie aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft (afgestudeerd in 2003) ben ik enkele maanden werkzaam geweest bij architectenbureau De Waal en Wellerdieck te Amsterdam. Tevens werkte ik in die tijd voor bouwbedrijf Dura en runde ik samen met een studiegenoot een renovatie- en onderhoudsbedrijf.

Van april 2001 tot december 2005 was ik werkzaam bij Molenaar & Van Winden architecten (tegenwoordig Molenaar & co en WAM architecten) waar ik mijn praktische ervaring heb opgedaan in de woningbouw en wijkvernieuwing.

Sinds 2005 ben ik mede-eigenaar van CHNL architecten & adviseurs. Naast de dagelijkse bedrijfsvoering begeleid ik als architect gebouwtransformaties, sociale woningbouwprojecten en wijkrenovaties, particuliere nieuwbouw en
-woningrenovaties. 

Mijn ontwerpen voegen zich vaak naar hun omgeving en gebruikers. Een duidelijk herkenbare iconische architectuur past daar zelden bij. Indien een zorgvuldig gedetailleerd ontwerp volledig opgaat in de wijk en deze daarmee versterkt ben ik als ontwerper tevreden. Indien de opdrachtgever en omgeving het juist vragen kan ik ook opgaan in een sprekend ontwerp dat de ruimte juist bepaalt. 


Medewerkers

Daan Heijn M.Sc., architect
Nienke Boot M.Sc., architect
Kevin Lalleman B.Sc.,assistent ontwerper/tekenaar
Esther van der Velde, administratief medewerker

Medewerkers 2005-2019

Anne Ebbenhorst M.Sc., Lars de Kloe B.Sc., Tessa Bloembergen M.Sc., Charity Comvalius, André van Deursen B.Sc., Balázs Gilic, Beatrice Guld M.Sc., Femke Corporaal, Bita Heydari Davijani, ir. Marcel Gerritsen, ir. Lisette Kooiman, ir. Lisette Kappers, Linda van Leeuwen, Martin Meijerrathken, Matthijs Noordover B.Des., Lena Niël, ir. Carloes Pollemans en Wendy Verwey.


Prijzen en nominaties

Winnaar Bergense Bouwkunstprijs 2016
Winnaar prijsvraag Molenschot Soest 2012
Nominatie Velux Trophy 2010
Nominatie Nirov Bouwfonds prijsvraag 2009
Winnaar prijsvraag Juliahof Wateringen 2007