Dakopbouw vrijstaande woning Laag Zuthem

Situatie

Deze vrijstaande woning in het Overijsselse Laag Zuthem bestaat uit een eenvoudige rechthoekige hoofdvorm met zadeldak. Aan de achterzijde is de woning voorzien van een uitbouw waarin de badkamer en studiekamer gelegen waren. Op de verdieping bevinden zich een kleine badkamer en twee slaapkamers.

Uitgangspunten

In verband met gezinsuitbreiding is een aanvullende slaapkamer gewenst. Ook is een volwaardige badkamer wenselijk. De eigenaren hebben tevens de wens om het energiegebruik van de woning sterk te reduceren.

Uitvoering

Door de uitbouw aan de achterzijde te verbreden en verhogen gaat deze deel uitmaken van het hoofdvolume van de woning. Vervolgens word het bestaande dak in zijn geheel vervangen door een geisoleerde kap met dezelfde matererialisering en helling. De achtergevel wordt opgetrokken als kopie van de voorgevel en de verbreding van de uitbouw voltrekt zich op eenzelfde wijze als de entree aan de voorgevel. De bestaande dakkapellen worden vervangen door twee grotere exemplaren maar hebben een gelijkvormig profiel als de bestaande. Op deze wijze ontstaat een veel ruimere en beter geisoleerde woning waarvan de verschijning vanaf de weg weinig tot niet veranderd. Aan de achterzijde is de woning flink vergroot zonder dat het karakter van het huis veel wordt aangetast.

opdrachtgever:

Familie De Bree - Dommerholt

locatie:

Laag Zuthem (OV)

ontwerp:

2012

oplevering:

2014

hoofdaannemer:

Bouwbedrijf BKH, Raalte

 Situatie voor de verbouwing

Situatie voor de verbouwing

 Situatie voor de verbouwing

Situatie voor de verbouwing