Update particuliere projecten

Verbouwing statig herenhuis in Delft

Voor dit gemeentelijke monument is CHNL gevraagd om een uitbreiding aan de achtergevel te ontwerpen. Door het plaatsen van een serre op de 1e verdieping ontstaat extra ruimte voor de herindeling van keuken en leefruimte. De stalen kozijnen passen bij de klassieke stijl van de woning, maar hebben tegelijk een moderne en hedendaagse uitstraling. Op de woonverdieping wordt een nieuwe kamer en suite verdeling geïntroduceerd die tevens ook ruimte biedt voor een toilet. De monumentencomissie heeft inmiddels positief gereageerd op het ontwerp en we zijn bezig met de verdere uitwerking van dit mooie plan.

OPD achtergevel foto bewerkt.jpg
OPD uitbouw bewerkt.jpg
OPD interieur keuken bewerkt.jpg
OPD interieur eetkamer bewerkt.jpg

Update particuliere projecten

Nieuwelaan Delft

IMG_1234.jpg
IMG_1233.jpg

Inmiddels is CHNL ook bezig met een interieuropdracht aan de Nieuwelaan in Delft. De woning in het pand van de voormalige Technische Hogeschool heeft hoge plafonds, maar weinig kamers. Door het toevoegen van een scheidingswand en een mezzanine verdieping ontstaat er een extra kamer. De wand schuift op de verdieping open om de rest van de mezzanine te bereiken of schuift dicht voor meer privacy in de slaapkamer. Het interieurontwerp wordt geheel van panelen van berkenhout opgetrokken. De stalen trap en de hekken zijn van blauwstaal en contrasterend met het hout. De komende weken wordt hard aan de realisatie van dit nieuwe interieur gewerkt.

front view.jpg
begane grond

begane grond

mezzanine verdieping

mezzanine verdieping

vanaf platje.jpg
vanaf platje dicht.jpg

Update particuliere projecten

Start bouw uitbreiding in Delft

IMG_4803.JPG

Dit vrijstaande huis tussen de Dijkshoornseweg en de Look wordt flink uitgebreid. Door de aankoop van het naastgelegen perceel kan het huis ook aan de zijgevel doorgroeien. Het bestaande en nieuwe volume wordt middels een dwarskap gekoppeld. Op de schakel tussen nieuw en oud ontstaat een geheel nieuw entree in het hart van het gebouw.

De uitbreidingen zijn ontworpen in de stijl van de bestaande woning om een harmonieus geheel te vormen. Bouw- en aannemingsbedrijf van der Ende uit Bergambacht heeft opdracht gekregen om de werkzaamheden tot eind van het jaar uit te voeren.

DWD voorkant bewerkt.jpg
DWD voorkant recht bewerkt.jpg
DWD achterkant bewerkt.jpg

Update particuliere projecten

Bouwvergunning tuinderswoning

CHNL heeft opdracht gekregen voor het ontwerp van een woning in Sion, net ten westen van Delft. De kavel ligt in een tuindersgebied met karakteristieke woningen van een of twee lagen met een kap. De opdracht is om een ruime woning met split level te ontwerpen, met een gevel geïnspireerd op pakhuizen die je in onder andere Delft vindt. De bouwvergunning is binnen, binnenkort kan dus worden begonnen aan de bouw van deze woning.

2018-06-05 website : fb.png

Update particuliere projecten

Oplevering foto's gezinsappartementen Amsterdam

In samenwerking met Velux zijn er foto’s gemaakt van de, in december 2016, opgeleverde gezinswoningen in Amsterdam. Velux ziet dit als een van hun referentie projecten voor de producten die zij leveren. Bekijk het project hier.

Foto's door: Dick Holthuis in opdracht van Velux

Velux230418_0282_kleiner.jpg
Velux230418_0041 geen scheur.jpg
Velux230418_0346.jpg

Update particuliere projecten

Eerste paal vrijstaande villa Rotterdam

Afgelopen week is de eerste paal voor de door CHNL ontworpen villa de grond in gegaan. Een belangrijk en heugelijk moment voor zowel de opdrachtgever als CHNL.

De moderne vrijstaande villa in de buurt van het Kralingse Bos in Rotterdam heeft door zijn locatie een prachtig uitzicht over het omliggende water en is goed bereikbaar door het op loopafstand liggende metro station.

IMG_0776.jpg
IMG_0773 bewerking website.jpg
2018-01-04 reder fb : website.jpg

Voortgang lopende en nieuwe projecten

Gevelontwerp en renovatie woonblok Rotterdam
Woningcorporatie Woonbron heeft CHNL architecten opdracht gegeven voor het schetsontwerp voor de renovatie van een Rotterdams woonblok. Dit woonblok bestaande uit 93 voormalige 19e-eeuwse kapwoningen is in de jaren 80 grondig gerenoveerd. Met deze renovatie is de voormalige kleinschaligheid van de voor deze buurt kenmerkende woningen verloren gegaan. Het nieuwe gevelontwerp van CHNL architecten reageert hier op door de afzonderlijke blokken weer herkenbaar te maken in het gevelbeeld. Nieuwe kozijnen met een oorspronkelijke verdeling zorgt voor meer diepte in de gevel en rust in het beeld. Naast de gevelrenovatie is er gekeken naar de mogelijkheid tot vernieuwen van de portieken en bergingen. Door nieuwe puien te introduceren en deze te omkaderen met betonnen elementen worden de entrees helder leesbaar in het straatbeeld. Het interieur van de entrees krijgt een verfijnde uitstraling door gebruik van hout en tegels met warme kleuren. De duurzaamheidsambitie wordt momenteel verder uitgewerkt waarbij minimaal energielabel A als doelstelling geldt. Bekijk het project hier.

Handschetsen in de ontwerpfase voor de nieuwe gevel

Handschetsen in de ontwerpfase voor de nieuwe gevel

Woning spoorzone
Het Voorlopig Ontwerp voor de splitlevel-woning aan het Nieuwe Van Leeuwenhoek Park (Spoorzone Delft) is afgerond. Inmiddels is CHNL architecten bezig met het Definitieve Ontwerp. Dit moderne herenhuis, waar de trap als speels element de spil van het huis fungeert, is van alle gemakken voorzien. De woning bevat onder andere een grote woonkamer en eetkeuken, meerdere slaapkamers en badkamers, een studio, atelier, en terrassen op twee levels. Hiernaast wordt er ruimte gemaakt om te parkeren op eigen terrein. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol dus alle mogelijke voorzieningen worden al vroeg in het ontwerp meegenomen. Lees en zie meer over dit project op de projectpagina

Doorsnedes van het voorlopige ontwerp

Doorsnedes van het voorlopige ontwerp

Finnenburg fase 2 bijna afgerond
In Den Haag wordt de laatste hand gelegd aan fase 2 van de Finnenburg. Dit cluster van 250 appartementen was de laatste jaren onderhevig aan verval en toenemende sociale onveiligheid. Conform fase 1 zijn de gebouwen gerenoveerd waarbij een sprong van energielabel G naar A is bereikt en wordt de verschijningsvorm van de blokken als geheel aangepakt.

Oude en nieuwe situatie naast elkaar

Oude en nieuwe situatie naast elkaar

53 woningen te Naaldwijk bijna opgeleverd
De renovatie van 53 grondgebonden woningen in Naaldwijk is bijna voltooid. Voor dit charmante wijkje werd een identieke benadering gehanteerd als bij de verbouwing van de woningen aan de Finnenburg in Den Haag. Er zijn uiteindelijk 27 vrije sector huurwoningen, 15 kluswoningen en 7 sociale huurwoningen gerealiseerd. De twee-laags woningen met een woonoppervlakte van 60 - 70m2 beschikken over 2 of 3 slaapkamers en een vliering. Alle woningen beschikken over een tuin met een schuur. De doelstelling om de woningen van energielabel G naar A/B te verhogen alsmede het verbeteren van het woon- en gebruikscomfort is gehaald. De verwachte oplevering is begin juli. Meer weten over dit project? Bekijk de projectpagina!

Vrijstaande villa in Rotterdam
De omgevingsvergunning voor de moderne vrijstaande villa aan de Ringvaartweg in Rotterdam is verleend. De eerste beelden en een impressie van de woning kunt u binnenkort op de projectpagina bekijken. Volgens planning zal start bouw na de bouwvak plaatsvinden.

Eerste pop-up woning in Nederland een feit! 
Begin mei werd de eerste paal geslagen voor de allereerste Pop-Up woning in Nederland. Het Pop-Up systeem komt oorspronkelijk uit Frankrijk, waar al veel wordt gebouwd met dit systeem. Zeer hoge isolatiewaarden kunnen met dit systeem behaald worden, wat het een interessant en bijzonder bouwconcept maakt. Door de productiewijze worden de kosten voor het casco ook nog eens een flink gereduceerd. Het ontwerp is tot stand gekomen door een samenwerking tussen CHNL architecten & adviseurs en Studio D11. Het interieurontwerp komt van Paula Goulmy Interieurvormgeving. Aannemersbedrijf AGJC van Breda realiseert de woning. Het proces wordt begeleid door Inovahuis.nl, het bedrijf dat het concept naar Nederland haalde. Slechts enkele weken na de eerste paal is het hoogste punt al bereikt! 

Hoogste punt bereikt!

Hoogste punt bereikt!

 

Lopende projecten

CHNL heeft de afgelopen periode veel nieuwe opdrachten binnengekregen. Zo zijn we bezig met een massastudie voor 60 appartementen in Berkel en Rodenrijs, het ontwerp voor een vrijstaande woning in Pijnacker en in Rotterdam, het ontwerp voor een verbouwing van een woning tot studio's en atelierruimte in Delft en een ontwerp studie voor de spoorzone in Delft. Hieronder is een selectie van de lopende projecten te zien.

CHNL ontwerpt een moderne vrijstaande villa in Rotterdam. Een prachtig locatie met uitzicht over water in de buurt van Kralingse Bos en loop afstand van een metro station. Hier is een eerste gevelimpressie.

3D BEELD -1.jpg

Dit is een ontwerp voorstel voor een woning in Delft. Het betreft een verbouwing tot woonstudio's met een atelierruimte op de begane grond.

CHNL heeft een ontwerp studie gedaan voor het Van Leeuwenhoek kwartier in Delft. Het maakt deel uit van de ontwikkeling van de spoorzone.

Restauratieprijs voor woning Bergen!

Op 2 september is de SBBB-prijs (Stichting Behoud Bouwkunst Bergen) uitgereikt aan de bewoners van villa de Beukenhorst. Het project viel in de prijzen vanwege de zorgvuldige renovatie en is volgens de SBBB "een uitmuntend voorbeeld van hergebruik voor moderne bewoning en daardoor exemplarisch voor iedereen die betrokken wordt bij de keus vervangen of nieuwbouw op een bestaande locatie". Burgemeester Hetty Hafkamp onthulde tijdens de uitreiking de naam van het huis.

Voor meer informatie over het ontwerp click hier.

Bericht van SBBB: http://www.sbbb-nh.nl/activiteiten/de-sbbb-prijs-2016/

IMG_0513.JPG
P1060152.JPG

Pitch gebouwtransformatie op de PROVADA

Wij staan dit jaar op het Transformatieplein op de PROVADA in de RAI.

Op dinsdag 7 juni zullen wij de transformatie van een jong kantoorgebouw in Amsterdam Nieuw West pitchen. Het gebouw is momenteel in zijn geheel in gebruik door een grote dienstverlener in computertechnologie maar zal binnen enkele jaren haar functie verliezen. Op voordracht van de gemeente Amsterdam en de eigenaar hebben wij een studie naar het hergebruik van het gebouw en haar omgeving uitgevoerd.

U bent van harte uitgenodigd om de pitch bij te wonen op 7 juni om 13:40 uur in hal 9, stand 11

Gratis bouwgids!

CHNL biedt vanaf heden de gratis bouwgids aan! Het is ons in de afgelopen jaren opgevallen dat onze klanten vaak met vragen zitten waarvan de antwoorden niet direct online te vinden zijn. Wat kost de verbouwing of renovatie van mijn huis? Wat kost een uitbouw of bouwaanvraag? Hoe werkt het bouwproces? 

Wij streven naar transparantie in de bouw en geven daarom zoveel mogelijk informatie. Deze informatie hebben wij vanaf heden handig voor u samengevat. Download de gids hier

Opdracht herbestemming kantoor tot huisvesting verblijfsvergunninghouders

CHNL architecten & adviseurs heeft opdracht gekregen om een middelgroot kantoorgebouw te transformeren tot woningen voor statushouders.

Op deze manier wordt, zonder dat de bestaande huurwoningmarkt verder onder druk komt te staan, invulling gegeven aan de huisvestingbehoefte van individuen en gezinnen na het verblijf in een asielzoekerscentrum.

Om aan de verschillende leefvormen (individueel/echtpaar/gezin) plaats te bieden en toch tot een gestandaardiseerde oplossing te komen ontwerpen we een aantal specifieke woningtypes met aanvullende faciliteiten.

In het uitgewerkte woningtype worden per drie tot zes individuele statushouders gemeenschappelijke faciliteiten gedeeld of kan één gezin worden ondergebracht. Door deze opzet zijn de woningen op langere termijn zonder bijzondere maatregelen op te nemen in de reguliere woningverhuur. In totaal gaat het om ca. 65 eenheden.

Tevens zullen enkele gemeenschappelijke ruimtes worden ingericht. Hierbij gaat specifieke aandacht uit naar de bijzondere achtergrond van de bewoners en wat dit betekent voor de mogelijkheid om samen een woongemeenschap te delen.