Voortgang lopende en nieuwe projecten

Gevelontwerp en renovatie woonblok Rotterdam
Woningcorporatie Woonbron heeft CHNL architecten opdracht gegeven voor het schetsontwerp voor de renovatie van een Rotterdams woonblok. Dit woonblok bestaande uit 93 voormalige 19e-eeuwse kapwoningen is in de jaren 80 grondig gerenoveerd. Met deze renovatie is de voormalige kleinschaligheid van de voor deze buurt kenmerkende woningen verloren gegaan. Het nieuwe gevelontwerp van CHNL architecten reageert hier op door de afzonderlijke blokken weer herkenbaar te maken in het gevelbeeld. Nieuwe kozijnen met een oorspronkelijke verdeling zorgt voor meer diepte in de gevel en rust in het beeld. Naast de gevelrenovatie is er gekeken naar de mogelijkheid tot vernieuwen van de portieken en bergingen. Door nieuwe puien te introduceren en deze te omkaderen met betonnen elementen worden de entrees helder leesbaar in het straatbeeld. Het interieur van de entrees krijgt een verfijnde uitstraling door gebruik van hout en tegels met warme kleuren. De duurzaamheidsambitie wordt momenteel verder uitgewerkt waarbij minimaal energielabel A als doelstelling geldt. Bekijk het project hier.

Handschetsen in de ontwerpfase voor de nieuwe gevel

Handschetsen in de ontwerpfase voor de nieuwe gevel

Woning spoorzone
Het Voorlopig Ontwerp voor de splitlevel-woning aan het Nieuwe Van Leeuwenhoek Park (Spoorzone Delft) is afgerond. Inmiddels is CHNL architecten bezig met het Definitieve Ontwerp. Dit moderne herenhuis, waar de trap als speels element de spil van het huis fungeert, is van alle gemakken voorzien. De woning bevat onder andere een grote woonkamer en eetkeuken, meerdere slaapkamers en badkamers, een studio, atelier, en terrassen op twee levels. Hiernaast wordt er ruimte gemaakt om te parkeren op eigen terrein. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol dus alle mogelijke voorzieningen worden al vroeg in het ontwerp meegenomen. Lees en zie meer over dit project op de projectpagina

Doorsnedes van het voorlopige ontwerp

Doorsnedes van het voorlopige ontwerp

Finnenburg fase 2 bijna afgerond
In Den Haag wordt de laatste hand gelegd aan fase 2 van de Finnenburg. Dit cluster van 250 appartementen was de laatste jaren onderhevig aan verval en toenemende sociale onveiligheid. Conform fase 1 zijn de gebouwen gerenoveerd waarbij een sprong van energielabel G naar A is bereikt en wordt de verschijningsvorm van de blokken als geheel aangepakt.

Oude en nieuwe situatie naast elkaar

Oude en nieuwe situatie naast elkaar

53 woningen te Naaldwijk bijna opgeleverd
De renovatie van 53 grondgebonden woningen in Naaldwijk is bijna voltooid. Voor dit charmante wijkje werd een identieke benadering gehanteerd als bij de verbouwing van de woningen aan de Finnenburg in Den Haag. Er zijn uiteindelijk 27 vrije sector huurwoningen, 15 kluswoningen en 7 sociale huurwoningen gerealiseerd. De twee-laags woningen met een woonoppervlakte van 60 - 70m2 beschikken over 2 of 3 slaapkamers en een vliering. Alle woningen beschikken over een tuin met een schuur. De doelstelling om de woningen van energielabel G naar A/B te verhogen alsmede het verbeteren van het woon- en gebruikscomfort is gehaald. De verwachte oplevering is begin juli. Meer weten over dit project? Bekijk de projectpagina!

Vrijstaande villa in Rotterdam
De omgevingsvergunning voor de moderne vrijstaande villa aan de Ringvaartweg in Rotterdam is verleend. De eerste beelden en een impressie van de woning kunt u binnenkort op de projectpagina bekijken. Volgens planning zal start bouw na de bouwvak plaatsvinden.

Eerste pop-up woning in Nederland een feit! 
Begin mei werd de eerste paal geslagen voor de allereerste Pop-Up woning in Nederland. Het Pop-Up systeem komt oorspronkelijk uit Frankrijk, waar al veel wordt gebouwd met dit systeem. Zeer hoge isolatiewaarden kunnen met dit systeem behaald worden, wat het een interessant en bijzonder bouwconcept maakt. Door de productiewijze worden de kosten voor het casco ook nog eens een flink gereduceerd. Het ontwerp is tot stand gekomen door een samenwerking tussen CHNL architecten & adviseurs en Studio D11. Het interieurontwerp komt van Paula Goulmy Interieurvormgeving. Aannemersbedrijf AGJC van Breda realiseert de woning. Het proces wordt begeleid door Inovahuis.nl, het bedrijf dat het concept naar Nederland haalde. Slechts enkele weken na de eerste paal is het hoogste punt al bereikt! 

Hoogste punt bereikt!

Hoogste punt bereikt!