Polakhotel Rijswijk

Polakweg_voorgevel transformatie.jpg
 bestaande situatie

bestaande situatie

Situatie

De kantorenwijk Plaspoelpolder wordt momenteel door gemeente en bedrijfsleven gemoderniseerd. Rijswijk heeft hiervoor een toekomstvisie opgesteld waarin ook criteria staan weergegeven met betrekking tot de versterking van het bestaande kantorenlandschap. Eén van de panden die gemoderniseerd dient te worden is het voormalige kantoor van de Arbounie. Het gebouw is geheel opgetrokken uit gewassen betonnen gevelelementen met wijnrode aluminium kozijnen. 

Uitgangspunten

Polakweg_vogelvlucht geheel.jpg

In 2015 is het gebouw aangekocht door twee ondernemers die het willen herbestemmen tot een budgethotel. Binnen de bestaande kantorenstructuur wordt een geheel nieuw hotel ingericht. Op de begane grond bevinden zich de entree en ontbijtzalen met ondersteunende diensten. Op de verdiepingen zijn de kamers in de kolommenstructuur van het gebouw opgenomen en zodoende worden er 124 tweepersoonskamers met eigen douche en (miva) toilet gerealiseerd.

Uitwerking

entrance_low.png

Hoewel de verschijningsvorm van de gevels te wensen over laat, is de technische staat zondermeer goed.  Om deze reden is besloten de huidige gevel grotendeels te behouden en de omkleden met gezette, aluminium gevelelementen. De elementen hebben een wisselende diepte waardoor een nieuw lijnenspel in de gevel ontstaat. De kopgevel aan de entreezijde wordt geheel begroeid. Het gevelsysteem irrigeert en voedt de begroeiing. Na deze betrekkelijk eenvoudige ingrepen is het door velen afgeschreven gebouw weer klaar voor een nieuwe toekomst.

Visualisaties: CHNL

opdrachtgever:

-

locatie:

greenwall.png

Rijswijk 

ontwerp:

2016

hoofdaannemer:

-