Over CHNL architecten

CHNL architecten is opgericht door de Zwitser (CH) Christof Fankhauser en de Nederlander (NL) Ivo Verboon.

Na enkele jaren samen in dienst te zijn geweest bij een Delfts architectenbureau, hebben wij in 2005 ons eigen bureau opgericht. Wij onderscheiden ons niet met herkenbare architectuur maar met ruimtelijke kwaliteit en zorgvuldige detaillering. Wij hebben een opleiding in moderne architectuur en werkervaring in klassiekere woningbouw.

Christof Fankhauser en Ivo Verboon.jpg

Partners

Christof Fankhauser Arch. HTL.

 

architect, partner

Voorafgaand aan mijn studie aan de Fachhochschule in Burgdorf, Zwitserland, volgde ik een opleiding als bouwkundige tekenaar. Als leerling bij het architectenbureau van Thomas Ledermann, Langenthal, kwam ik al vroeg in contact met de Zwitserse architectuur. Na mijn militaire dienst en het eindexamen aan de technische School in Bern sloot ik mijn studie af aan de Fachhochschule in Burgdorf.

Mijn eerste projecten realiseerde ik in dienst van het architectenbureau van Franziska Jud, W.Jud AG, Pfaffnau en bij Bernhard Bieri in Langenthal. In het voorjaar 2000 verhuisde ik van Zwitserland naar Nederland. Hier begon ik als stagiaire bij Molenaar& Van Winden architecten. Later bekleedde ik de functies van junior projectleider en projectleider. In deze periode werkte ik ook regelmatig met Ivo samen.

Zelfstandig gerealiseerde projecten van mij zijn onder meer de renovatie van een Boerderij in Zwitserland en een vrijstaand huis voor de familie Tuink & Van Avezaath te Kampen.

Sinds 2005 ben ik mede-eigenaar van CHNL architecten. 

ir. Ivo L. Verboon

 

architect, partner

Tijdens mijn studie aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft (afgestudeerd in 2003) ben ik enkele maanden werkzaam geweest bij architectenbureau De Waal en Wellerdieck te Amsterdam. Tevens werkte ik in die tijd voor bouwbedrijf Dura en runde ik samen met een studiegenoot een renovatie- en onderhoudsbedrijf.

Van april 2001 tot december 2005 was ik werkzaam bij Molenaar & Van Winden architecten. Enkele projecten waaraan ik meewerkte, zijn woningbouwproject Krispijn te Dordrecht, zorgwoningen Dubbeldam in Dordrecht, wijkvernieuwing Crabbehof in Dordrecht, Bibliotheek en woningen te Wassenaar, Multifunctioneel cultureel centrum Etten-Leur, Woningbouw Suytkade in Helmond, Woningbouw Waterhof te Nieuw Vreeswijk en Floriande in Hoofddorp.

In deze periode ontwierp ik naast dit werk de Hype kapsalon te Delft en 7 appartementen in dezelfde stad.

Sinds 2005 ben ik mede-eigenaar van CHNL architecten.


Medewerkers

ir. Tessa Bloembergen assistent ontwerper/tekenaar
ir. Nienke Boot architect
ir. Daan Heijn assistent ontwerper/tekenaar
Anne Ebbenhorst stagiaire

Medewerkers 2005-2014

André van Deursen BSc., Beatrice Guld MSc., Femke Corporaal, Bita Heydari Davijani, ir. Marcel Gerritsen, ir. Lisette Kooiman, ir. Lisette Kappers, Linda van Leeuwen, Martin Meijerrathken, Lena Niël, ir. Carloes Pollemans en Wendy Verwey.


Prijzen en nominaties

Winnaar prijsvraag Juliahof Wateringen 2007
Nominatie Nirov Bouwfonds prijsvraag 2009
Nominatie Velux Trophy 2010
Winnaar prijsvraag Molenschot Soest 2012