Woninguitbreiding Ridderkerk

Situatie

De bestaande woning is het ouderlijk huis van één van de opdrachtgevers. Het is een charmante twee-onder-één kapwoning uit 1928 met een vrij beperkt vloeroppervlak. 

Uitgangspunten

De opdrachtgevers wilden het huis geschikt maken voor bewoning door het gezin waarbij op de verdieping een badkamer en een slaapkamer zouden worden toegevoegd. Op de begane grond moest een werkkamer worden geïntroduceerd, de woonkamer zou worden vergroot met een daaraan gekoppelde woonkeuken.

Uitwerking

De uitbreidingswensen waren zo omvangrijk dat wij hebben voorgesteld om de bestaande woning te verdubbelen. De opdrachtgever is werkzaam als timmerman dus dit gaf ons de mogelijkheid om extra aandacht aan de detaillering van de woning te besteden. Het uiteindelijke ontwerp bestaat uit een herhaling van het bestaande gebouw dat, ingegeven door de welstandsnota een slag kleiner is uitgevoerd dan de oorspronkelijke woning. Aan de tuinzijde is een erker toegevoegd om de woonkeuken van extra licht te voorzien. De materialisatie is afgestemd op de oorspronkelijke detaillering (uit archieftekeningen) die ook in de voorgevel wordt teruggebracht.

Opdrachtgever:

Familie Van Sintmaartensdijk

locatie:

Ridderkerk

ontwerp:

2012

oplevering:

2013

hoofdaannemer:

Dhr Van Sintmaartensdijk