Woninguitbreiding Rotterdam

 

Situatie

Deze twee onder één kapwoning uit de jaren dertig van de vorige eeuw is gelegen in de deelgemeente IJsselmonde te Rotterdam. De woning is in het verleden aan de achterzijde uitgebreid met een weinig samenhangende uitbouw die op zijn beurt aan nog een uitbouw en de garage gekoppeld is. Eén van de bewoners is voornemens om aan huis een praktijk als schoonheidsspecialiste te beginnen. 

Uitgangspunten

De nieuwe uitbouw zal worden voorafgegaan door omvangrijke sloopwerkzaamheden waarbij alle uitbouwen en de bestaande garage zullen worden verwijderd. De nieuwe uitbouw zal een ruime woonkeuken, de praktijk en een nieuwe garage/berging bieden.

Uitwerking

De uitbouw is in basis niet meer dan een uitbreiding die uit verschillende, geschakelde dozen bestaat. Aan de achterzijde wordt de ruimte die tussen de dozen ontstaat afgedekt door een dak zodat aan de woonkeuken een riante overdekte buitenruimte ontstaat. De lichtbelemmering van deze overkapping wordt gecompenseerd door een lichtstraat in de woonkeuken toe te passen. De keuken en de praktijkruimte hebben puivullende glasvlakken om het zicht op te tuin te maximaliseren. In detaillering wordt extra aandacht besteed aan de aansluiting op de bestaande woning.   

Opdrachtgever:

Familie Bounjouh

locatie:

Ridderkerk

ontwerp:

2012

oplevering:

2013

hoofdaannemer:

Dhr. Bounjouh